Op zaterdag 21 september van 13.30 tot 16.30 uur geeft Paul Faassen een schilderworkshop in Museum Kranenburgh. Paul Faassen is gefascineerd door de relatie tussen mens en dier en heeft al honderden vogels in aquarel gevangen. Zo statisch en zwijgend als ze zijn weergegeven, barsten ze tegelijkertijd van emotie. Faassen roept iedere bezoeker op om menselijke gedachten en gevoelens te bedenken bij de vogels. 

Na een korte talk waarin Paul Faassen zal vertellen over zijn werk volgt de workshop onder begeleiding van de kunstenaar zelf. 

Studio C x Paul Faassen - Iedere vogel is een mens

Vogels lijken meer op ons dan we denken. Ze maken zich druk, kunnen liegen en ze waarschuwen hun soortgenoten. Sommigen houden van opruimen en anderen maken gereedschappen voor lastige klusjes. Maar hebben ze ook wel eens lol? Zijn ze trots of chagrijnig? Aan hun vogelkopjes valt weinig af te lezen. Toch vermoeden wij dat er van alles in ze omgaat. In de tentoonstelling zijn al deze vogels te zien, herken jij jezelf in een van de aquarel vogels?

Paul Faassen

Paul Faassen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst te Tilburg. Hij is sinds 1995 werkzaam als freelance illustrator bij Elle, Quote, Vrij Nederland, NRC, de VPRO-gids en andere tijdschriften. Zijn beeldcolumns verschijnen in Volkskrant Magazine en De Morgen. Paul Faassen is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Niets meer aan doen was zijn boekdebuut en inmiddels heeft hij er een aantal gemaakt. Sinds een paar jaar is hij bezig met het vogelproject, waarbij ook het boek Eh… is verschenen, een verzameling van vogelaquarellen van eigen hand.

Aanmelden

Deelname aan de workshop kost €39,50 per persoon. Dit is inclusief materialen en een korte pauze met een kopje koffie of thee, exclusief museumentree. Aanmelden kan via educatie@kranenburgh.nl.

Bent u nu verhinderd, maar doet u wel graag een andere keer mee? Op donderdag 24 oktober geeft Paul Faassen nog een schilderworkshop! Klik hier voor meer informatie.