het laatste nieuws

Presentatie werkstukken basisscholieren

24 juni 2015 -

17 juni 2015 - Inspiratie, wat is dat eigenlijk? Hoe vertaalt een gedachte zich naar een idee? En hoe wordt dat idee omgezet in kunst? Zulk soort vragen stonden centraal bij het educatieproject Van dagdromen Tot Inspiratie van de cultuurcoaches van KRANENENBURGH. Afgelopen jaar was er een succesvolle proef bij een aantal basisscholen in Egmond aan Zee en Egmond aan de Hoef. Het werk dat de kinderen maakten is t/m zondag 21 juni te zien in de Taqazaal van KRANENBURGH. Cultuurwethouder Odile Rasch van de gemeente Bergen was aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het project.

Bijzonder aan het project is dat er allerlei vakken aan bod komen, niet alleen kunst en cultuur maar ook aardrijkskunde en taal. De werkwijze gaat uit van de eerste gedachte kinderen, waarbij de leerlingen op een speelse manier leren associëren. Na het succes kunnen andere scholen in de regio zich voor het project aanmelden. Dat kan via de website van KRANENBURGH.

Tijdens de eindpresentatie bij KRANENBURGH hielden cultuurcoaches workshops over hun werkwijze. Ook konden de kinderen pijl en boogschieten, een poppentheatervoorstelling bekijken en meehelpen aan een meterslange groepstekeningen. Filmpjes gaven een beeld van het project.